12 Νοε 2017

Ταντουσάκ

Η 18χρονη Κλοέ φεύγει από το διαμέρισμά της στο Μόντρεαλ και κάνει οτοστόπ μέχρι το Ταντουσάκ, ένα τουριστικό θέρετρο στο Κεμπέκ. Εκεί μέσα στο καταχείμωνο, όπου ελάχιστος κόσμος έχει απομείνει, πιάνει δουλειά σε ένα χόστελ.
Η Κλοέ, όμως, κρύβει κάποια μυστικά και η συμπεριφορά της είναι παράξενη. Κρύβει το πραγματικό της όνομα, φτιάχνει μια νέα ζωή, ένα νέο γενεαλογικό δέντρο, και φαίνεται ότι αναζητεί ένα μυστηριώδες άτομο, τη Μύριαμ Χάρβεϊ.
Όταν βρει και γνωρίσει τη Μύριαμ, η ζωή της Κλοέ, αλλά και της Μύριαμ θα αλλάξει. Σύντομα θα μάθει ο θεατής το λόγο που η Κλοέ ψάχνει τη Μύριαμ.
Τελικά τι μυστικά κρύβει η Κλοέ και ποιος ήταν ο λόγος να αναζητήσει τη Μύριαμ; Κρύβεται κάτι πιο βαθύ μεταξύ των δύο; Τι κοινό έχουν οι δυο τους; Τι θα ανακαλύψει η Κλοέ για το παρελθόν της Μύριαμ και πώς θα την επηρεάσει;

Μέσα από κοντινά πλάνα σε ένα κατάλευκο τοπίο, ο σκηνοθέτης ακολουθεί την πρωταγωνίστρια στο δρόμο για την προσωπική της ολοκλήρωση. Η αναζήτηση ενός συνδετικού κρίκου με το παρελθόν στο πρόσωπο ενός ατόμου φαινομενικά αγνώστου, που όμως δεν είναι τελικά και τόσο άγνωστο, αλλά με μια παρόμοια ιστορία ζωής με την Κλοέ, είναι ίσως ο μόνος τρόπος για την πρωταγωνίστρια να βρει απαντήσεις για το παρελθόν, αλλά και το κοντινό της μέλλον. Ως πότε, όμως, θα μπορέσει η Κλοέ να κρατήσει κρυφή την πραγματική της ταυτότητα; Θα μπορέσουν οι δυο γυναίκες να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα στη ζωή τους;
Η ταινία προβλήθηκε στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Tadoussac (2017)
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Martin Laroche
Πρωταγωνιστούν: Camille Mongeau, Isabelle Blais, Juliette Gosselin, Joseé Gagnon
Διάρκεια: 89'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 7,5/10

58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Ανοιχτοί Ορίζοντες
10/11/2017 - αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη 22:15
11/11/2017 - αίθουσα Φρίντα Λιάππα 13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: