4 Νοε 2017

Η ψυχή και το σώμα

Ο Έντρε είναι προϊστάμενος ενός σφαγείου ζώων. Όντας παράλυτος στο αριστερό χέρι, αποφεύγει να κατεβαίνει στο χώρο σφαγής των ζώων για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, και γενικά είναι απόμακρος από τους υπόλοιπους υπαλλήλους.
Η Μαρία είναι μια νεαρή κοπέλα με πολλές ιδιαιτερότητες, η οποία αναλαμβάνει χρέη υπευθύνου ποιότητας των κρεάτων. Είναι εμμονική με την ακρίβεια και έχει μια μνήμη ξυράφι, όμως παρά τις σπουδές και τις γνώσεις της, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, που την κάνουν ψυχρή και απόμακρη προς τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο Έντρε θα γοητευτεί από τη Μαρία και θα προσπαθήσει να την προσεγγίσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όταν όμως κάποια στιγμή διαπιστώσουν ότι βλέπουν το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ και ταυτίζονται με το ίδιο ζώο στο όνειρό τους, η περιέργεια του ενός για τον άλλον θα αυξηθεί. Δυο άνθρωποι που ψάχνουν την αγάπη, την βρίσκουν στο όνειρό τους στο πρόσωπο ενός ζευγαριού ελαφιών. Όπως φαίνεται όμως, τα πράγματα είναι πιο εύκολα στα όνειρα από ό,τι στην πραγματική ζωή.

Η ταινία περιγράφει την ανάγκη δύο ανθρώπων να αναζητήσουν την αγάπη. Ο ένας, έμπειρος στη ζωή, αλλά απομονωμένος από τον περίγυρό του, η άλλη αυτοαπομονωμένη και εμμονική από γεννησημιού της, αναζητούν αυτό που τους λείπει και δεν έχουν ίσως το θάρρος να το ψάξουν. Η αφορμή που ψάχνουν, εμφανίστηκε και πρέπει να μη χάσουν αυτήν την ευκαιρία. Στα ζώα στο όνειρό τους βλέπουν τον χαρακτήρα τους και μέσω του ονείρου προσπαθούν να τον διαμορφώσουν, όμως στην πραγματική ζωή η εφαρμογή είναι δυσκολότερη. Θα βρουν ο ένας τον άλλον στη ζωή, όπως ακριβώς και στο όνειρο;
Η ταινία απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και αποτέλεσε την ταινία της πρεμιέρας στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Testről és lélekről (2017)
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Ildikó Enyedi
Πρωταγωνιστούν: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider, Ervin Nagy, Itala Békés, Tamás Jordán
Διάρκεια: 116'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 7,5/10

58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Ειδικές Προβολές
02/11/2017 - αίθουσα Ολύμπιον 20:00
03/11/2017 - αίθουσα Ολύμπιον 15:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: