6 Νοε 2018

Πεταλούδες

Τρία αδέρφια ζουν εντελώς αποξενωμένα. Ο μεγαλύτερος, ο Τζεμάλ, ζει στη Γερμανία και εκπαιδεύεται για αστροναύτης. Ο Κενάν ζει στην Κωνσταντινούπολη και κάνει μεταγλωττίσεις. Η Σουζάν ζει στην επαρχία, δουλεύει ως νηπιαγωγός, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα με το γάμο της.
Όταν μετά από 30 χρόνια σιωπής ο πατέρας τους θα επικοινωνήσει με τον Τζεμάλ και θα του ζητήσει να έρθει με τα αδέρφια του στο χωριό όπου γεννήθηκαν, θα δοθεί η ευκαιρία στα αδέρφια να ιδωθούν ξανά μετά από το γεγονός που τους έκανε να χωριστούν όταν ακόμη ήταν παιδιά και να κάνουν το ταξίδι παρά τις όποιες αρχικές αντιρρήσεις.
Όμως στο χωριό δεν θα τα βρουν τα πράγματα έτσι όπως τα περίμεναν. Και μέσα από τις αναπάντεχες εξελίξεις θα έχουν την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους και να συμφιλιωθούν με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους.

Η ταινία έχει τρία κεντρικά πρόσωπα, τα τρία αδέρφια που μετά από 30 χρόνια ξεκινούν για να συναντήσουν έναν άνθρωπο που ναι μεν τους έφερε στη ζωή, τους είναι δε παντελώς άγνωστος. Είναι τρεις άνθρωποι που το μόνο που τους ενώνει είναι το αίμα που κυλάει στις φλέβες τους και τα πολύ πρώτα κοινά χρόνια της ζωής τους. Μέσα από συνεχείς εναλλασσόμενες σεκάνς κωμικών και δραματικών στοιχείων η πλοκή θα οδηγηθεί στη λύση που θα φέρει τα αδέρφια μπροστά στη συνειδητοποίηση της ύπαρξης και του δεσμού τους.
Η ταινία απέσπασε βραβεία σε Τουρκία και Βουκουρέστι, καθώς και το βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ του Sundance στην κατηγορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Στη χώρα μας προβλήθηκε στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Kelebekler (2018)
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Tolga Karaçelik
Πρωταγωνιστούν: Tolga Tekin, Tuğçe Altuğ, Bartu Küçükçağlayan, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal
Διάρκεια: 117'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 8/10

59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Ματιές στα Βαλκάνια
05/11/2018 - αίθουσα Σταύρος Τορνές 20:15
07/11/2018 - αίθουσα Σταύρος Τορνές 20:15

Δεν υπάρχουν σχόλια: