10 Νοε 2016

Ερασιτέχνες παράνομοι

Δυο έφηβοι από μια υποβαθμισμένη συνοικία του Κορκ, αμφότεροι με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, αποφασίζουν να πιάσουν την καλή. Όταν μαθαίνουν ότι στα ανοιχτά της Ιρλανδίας, όχι πολύ μακριά από την περιοχή τους, μπάταρε ένα πλοίο που μετέφερε ένα τεράστιο φορτίο κοκαΐνης, θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους: να πάνε, δηλαδή, μέχρι την περιοχή του ναυαγίου και να περισυλλέξουν ένα δέμα που αγνοείται, το οποίο θα τους έκανε πλούσιους, πριν τα κατασχέσουν όλα οι αρχές.
Αφού κλέβουν δύο ποδήλατα, αρχίζουν μία ξέφρενη πορεία προς την ακτή του ναυαγίου, μια πορεία κατά την οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν αστυνόμο που τους καταδιώκει, με έναν τρελό χωρικό, με έναν έμπορο ναρκωτικών και με άλλες καταστάσεις που θα τους κάνουν να δοκιμάσουν τη φιλία τους.
Τελικά θα καταφέρουν τον πολυπόθητο στόχο τους ή θα μπουν σε ακόμη μεγαλύτερους μπελάδες;

Η ταινία αποτελεί ένα απολαυστικό κωμικό road movie τραγελαφικών καταστάσεων, το οποίο δεν τελειώνει ούτε με την επιστροφή των ηρώων στη βάση τους.
Η ταινία απέσπασε βραβείο σε φεστιβάλ στην Ιρλανδία, ενώ στη χώρα μας προβλήθηκε στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

The young offenders (2016)
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Peter Foott
Πρωταγωνιστούν: Alex Murphy, Chris Walley, Hilary Rose, Dominic MacHale, P.J. Gallagher, Shane Casey
Διάρκεια: 84'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 7/10

57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Ανοιχτοί Ορίζοντες
07/11/2016 - αίθουσα Τζον Κασσαβέτης 17:30
08/11/2016 - αίθουσα Τζον Κασσαβέτης 15:15

Δεν υπάρχουν σχόλια: