29 Ιαν 2009

Σε τέσσερα λεπτά


Στη Γερμανία, μία γηραιά κυρία δασκάλα πιάνου, παραδίδει μαθήματα σε κατάδικους στη γυναικεία φυλακή που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι της, καθώς και στον φρουρό ασφαλείας της φυλακής. Από όλες τις καταδίκους της φυλακής, η δασκάλα του πιάνου διακρίνει το ιδιαίτερο ταλέντο μιας επαναστάτριας και αντιδραστικής καταδίκου και αναλαμβάνει να την προετοιμάσει κατάλληλα ώστε να πάρει μέρος σε έναν διαγωνισμό. Όμως η κατάδικος έχει τις δικές της απόψεις περί μουσικής και εκτέλεσης των κλασικών κομματιών, κάτι που βρίσκει αντίθετη τη δασκάλα.
Στην ταινία δοκιμάζονται οι σχέσεις δασκάλας - μαθήτριας, καταδίκου - φύλακα, καταδίκου - υπόλοιπων καταδίκων, ενώ αναδύονται συνεχώς σειρές γεγονότων του παρελθόντος που στιγμάτισαν τη ζωή των δύο βασικών πρωταγωνιστριών και τις οδήγησαν στην κατάσταση που βρέθηκαν.
Η ταινία τελειώνει με τη συμμετοχή της καταδίκου στο διαγωνισμό, όπου σε τέσσερα λεπτά πρέπει να δείξει το ταλέντο της και να λάβει την αναγνώριση που της πρέπει.

Η ταινία απέσπασε αρκετά βραβεία στη Γερμανία, και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ, όπως το Χρυσό Κύπελλο στο Φεστιβάλ της Σανγκάης. Στην Ελλάδα προβλήθηκε στους κινηματογράφους μόλις τον Οκτώβριο 2007, ένα χρόνο μετά την επίσημη διεθνή κυκλοφορία της.

Vier minuten (2006)Σκηνοθεσία - Σενάριο: Chris Kraus
Πρωταγωνιστούν: Monica Bleibtreu, Hannah Herzsprung, Sven Pippig, Richy Müller, Jasmin Tabatabai
Διάρκεια: 112'

Δείτε το τρέηλερ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: