18 Αυγ 2019

Το αριστούργημά μου

Ο Αρτούρο είναι ένας πρόσχαρος και ομιλητικός γκαλερίστας. Διατηρεί μια γκαλερί στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, όπου οργανώνει εκθέσεις έργων τέχνης, οι οποίες όμως δεν είναι πάντα πετυχημένες.
Ο Ρένζο είναι ένας ηλικιωμένος ζωγράφος παλαιάς κοπής. Αρκετά διάσημος παλαιότερα, χαμένος στη λήθη το τελευταίο διάστημα, ο Ρένζο ζει φτωχικά και συνεχίζει να δημιουργεί απομονωμένος σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Δύστροπος και ιδιόρρυθμος χαρακτήρας και με δική του φιλοσοφία ως προς την τέχνη, έχει μόνο ένα φίλο, τον Αρτούρο.
Η φιλία των δύο ανδρών κρατάει πολλά χρόνια, όμως δεν αρκεί για να ανταποκριθεί στις βιοποριστικές τους ανάγκες. Μια έκθεση πινάκων του Ρένζο στην γκαλερί του Αρτούρο θα καταλήξει σε αποτυχία, καθώς δεν θα πωληθεί ούτε ένας πίνακας.
Ένα ατύχημα, όμως, θα δώσει στον Αρτούρο την ιδέα για μια κομπίνα σχεδιασμένη να αποφέρει και στους δυο αυτά που χρόνια τώρα έψαχναν.

Η ταινία είναι μια γλυκόπικρη μαύρη κωμωδία για τη φιλία. Οι πρωταγωνιστές μας είναι δύο φίλοι από παλιά, οι οποίοι συνεργάζονται και επαγγελματικά. Συχνά φιλίες χαλάνε, όταν εμπλέκεται η επαγγελματική συνεργασία, όμως στην περίπτωση των δύο ανδρών, όσα σκαμπανεβάσματα κι αν έχει, πάντα στο τέλος υπερισχύει. Εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες οι δυο τους, αλλά με ένα μοναδικό τρόπο επικοινωνίας, θα αποδείξουν πως η φιλία είναι πάνω από όλα και θα κάνουν τα πάντα για να την υπερασπιστούν.
Η ταινία απέσπασε βραβείο κοινού στο φεστιβάλ του Βαγιαδολίδ, ενώ συμμετείχε εκτός διαγωνισμού στη Βενετία. Στη χώρα μας έλαβε διανομή στις 11 Ιουλίου 2019.

Mi obra maestra (2018)
Σκηνοθεσία: Gastón Duprat
Σενάριο: Andrés Duprat, Gastón Duprat
Πρωταγωνιστούν: Guillermo Francella, Luis Brandoni, Raúl Arévalo, Andrea Frigerio, María Soldi, Daniela Katz
Διάρκεια: 100'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 7/10

Ο υπογράφων παρακολούθησε την ταινία στο θερινό κινηματογράφο Cine Πυλαία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης στις 17 Αυγούστου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: