21 Απρ 2018

Το νησί των σκύλων

Στο κοντινό μέλλον στο Μεγκασάκι, μια φανταστική πόλη στην Ιαπωνία, ο διεφθαρμένος δήμαρχος Κομπαγιάσι αποφασίζει με διάταγμα να εξοριστούν από την πόλη όλοι οι σκύλοι, είτε κατοικίδιοι είτε αδέσποτοι, εξαιτίας της επιδημίας της σκυλογρίπης και του μουσουδοπυρετού. Τόπος εξορίας και προφανώς αργού θανάτου των σκύλων είναι το Νησί των Σκουπιδιών, ένα νησί που χρησιμοποιείται ως σκουπιδότοπος.
Ο θετός ανηψιός, όμως, του Κομπαγιάσι, ο Ατάρι, δεν δέχεται την απέλαση του αγαπημένου σκύλου - φύλακά του, του Σποτς, και κατασκευάζει ένα αυτοσχέδιο αεροπλάνο, για να πάει να τον βρει. Έτσι, στο Νησί των Σκουπιδιών, παρέα με τέσσερις πρώην οικόσιτους σκύλους και έναν αδέσποτο, θα ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι για να βρει το σκύλο του. Όμως, δεν είναι τα πάντα ρόδινα, καθώς όταν γίνεται αντιληπτή στην περιφέρεια η εξαφάνισή του, ο δήμαρχος δεν είναι πρόθυμος να το αφήσει να περάσει έτσι.

Η ταινία είναι μια παραγωγή stop motion του Γουές Άντερσον, ένα ουσιαστικά κινούμενο σχέδιο που απευθύνεται κυρίως σε μεγάλους, αλλά και σε μικρούς, επηρεασμένο από την ιαπωνική παράδοση. Πέρα από την ιστορία αυτή καθαυτή, μια ιστορία αναζήτησης, επιβίωσης και αντίστασης, η ταινία στέλνει μηνύματα κατά του ρατσισμού, κατά της εκμετάλλευσης των ζώων και του διαχωρισμού των ειδών και προβάλλει το όραμα της κοινής μας συμβίωσης στον πλανήτη.
Η ταινία άνοιξε το φετινό φεστιβάλ του Βερολίνου, όπου απέσπασε την Αργυρή Άρκτο. Στη χώρα μας πήρε διανομή στις 19 Απριλίου 2018.

Isle of dogs (2018)
Σκηνοθεσία: Wes Anderson
Σενάριο: Wes Anderson, Roman Coppola, Jason Schwartzman, Kunichi Nomura
Ακούγονται οι φωνές των: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Bob Balaban, Bill Murray, Jeff Goldblum, Kunichi Nomura, Greta Gerwig, Frances McDormant, Scarlett Johansson, Liev Schreiber, Tilda Swinton
Διάρκεια: 101'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 8/10

Ο υπογράφων παρακολούθησε την ταινία στον κινηματογράφο Βακούρα στη Θεσσαλονίκη στις 20 Απριλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: