27 Σεπ 2017

Στο τέλος του τούνελ

Ο Χοακίν είναι ένας παραπληγικός τεχνικός υπολογιστών που κατοικεί σε ένα διώροφο μαζί με το σκύλο του και εργάζεται στο υπόγειο του σπιτιού του. Έχει πρόσφατα χάσει σύζυγο και κόρη και το σπίτι του κινδυνεύει με κατάσχεση. Σύντομα θα αναγκαστεί να νοικιάσει το δωμάτιο του πάνω ορόφου και τότε θα εμφανιστεί η Μπέρτα, μια νεαρή χορεύτρια, μαζί με τη μικρή της κόρη, την Μπέτι, η οποία έχει σταματήσει να μιλάει για άγνωστο λόγο ήδη δυο χρόνια τώρα.
Σύντομα θα αναπτυχθεί μία συμπάθεια μεταξύ του Χοακίν και της Μπέρτα, η οποία όμως θα μετατραπεί σε καχυποψία, όταν ο Χοακίν θα ανακαλύψει ότι η Μπέρτα δεν βρίσκεται τυχαία εκεί. Δουλεύοντας στο υπόγειο, θα διαπιστώσει ότι στο διπλανό χώρο έχει κατοικοεδρεύσει μια επικίνδυνη συμμορία με γερές άκρες, η οποία έχει σκοπό να ληστέψει τη διπλανή τράπεζα σκάβοντας ένα τούνελ, και ότι η Μπέρτα αποτελεί το δόλωμά τους, καθώς είναι ερωμένη του αρχηγού της συμμορίας, Γκαλερέτο.
Συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο που διατρέχει ο ίδιος, καθώς και η ίδια η Μπέρτα, θα πρέπει ο ίδιος να αναλάβει δράση, ώστε και ο ίδιος να σωθεί και τα σχέδια της συμμορίας να καταρρεύσουν και η Μπέρτα με τη μικρή να ξεφύγουν από τους κακοποιούς, καθώς και, αν μπορέσει, να βγάλει κι ο ίδιος ένα κάποιο κέρδος από όλη την ιστορία.
Κατά πόσο είναι δυνατόν να πετύχουν οι προσπάθειες του Χοακίν; Τα μέτωπα είναι πολλά, το πεδίο δράσης, οι δυνατότητες και ο χρόνος περιορισμένα.

Η ταινία συνεχίζει την επιτυχημένη παράδοση που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο ισπανόφωνος κινηματογράφος στο είδος του αστυνομικού θρίλερ. Αυτή τη φορά ο πρωταγωνιστής δεν είναι φανερός σε όλους, αλλά αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, που ο θύτης ουδέποτε είχε υποψιαστεί την παρουσία και το ρόλο του. Αυτή τη φορά δεν έχουμε μυστήριο, το οποίο καλείται ο θεατής να αποκρυπτογραφήσει, αλλά μυστήριο, το οποίο θα κληθεί ο θύτης να αντιμετωπίσει. Και τότε είναι που θα αρχίσει ένα παιχνίδι πάνω σε μια σκακιέρα, όπου το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο, και η ευφυΐα θα είναι ο παράγοντας που θα οδηγήσει στη λύτρωση.
Η ταινία απέσπασε βραβεία σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ και στη χώρα μας πήρε διανομή στις αίθουσες στις 21 Σεπτεμβρίου 2017.

Al final del túnel (2016)
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Rodrigo Grande
Πρωταγωνιστούν: Leonadro Sbaraglia, Clara Lago, Pablo Echarri, Federico Luppi, Uma Salduende, Walter Donado, Javier Godino
Διάρκεια: 120'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 8/10

Ο υπογράφων παρακολούθησε την ταινία στον κινηματογράφο Άλεξ στη Θεσσαλονίκη στις 23 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: