3 Νοε 2013

Ο Τομ στη φάρμα

Ο Τομ πηγαίνει από το Μόντρεαλ στο Κεμπέκ για να επισκεφτεί τη φάρμα του φίλου του, Γκιγιόμ, που έχει μόλις πεθάνει. Οι δυο τους διατηρούσαν ομοφυλοφιλική σχέση, για την οποία δεν γνώριζε η μητέρα του Γκιγιόμ, Αγκάτ.
Όταν ο Τομ φτάνει στη φάρμα για την κηδεία, ο Φρανσίς, ο ψυχοπαθής αδερφός του Γκιγιόμ, για τον οποίο δεν του είχε μιλήσει ποτέ, θα απειλήσει τον Τομ, ώστε να μην αποκαλύψει ποτέ στην Αγκάτ την πραγματικότητα της σχέσης των δυο τους.
Έτσι ο Τομ βρίσκεται πλέον παγιδευμένος σε ένα παιχνίδι του οποίου τους ρόλους θα καθορίσει ο Φρανσίς. Θα πρέπει ταυτόχρονα να προσπαθήσει να μην αποκαλύψει το μυστικό και να διατρανώσει στα μάτια της Αγκάτ το ψέμα που είχε εφεύρει ο Φρανσίς για να την κάνει να πιστεύει ότι ο Γκιγιόμ είχε ετεροφυλοφιλική σχέση, ενώ πάραλληλα διογκώνεται η αλληλεξάρτηση μεταξύ του Τομ και του Φρανσίς.
Όταν στη φάρμα θα εμφανιστεί η Σάρα, η συνάδελφος του Τομ και του Γκιγιόμ, με την οποία υποτίθεται ότι είχε σχέση ο Γκιγιόμ, τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Η μητέρα θα απαιτήσει την αλήθεια. Όμως κανείς δεν θα έχει τη δύναμη να της την δώσει.

Ο Ξαβιέ Ντολάν μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο θεατρικό έργο του Μισέλ Μαρκ Μπουσάρ δίνοντας τη δική του οπτική και μέσα από το βλέμμα του σκηνοθέτη, αλλά και μέσα από το ρόλο του πρωταγωνιστή. Στήνει ένα σκηνικό αποκομμένο από τον γύρω κόσμο μέσα στο οποίο θα εκτυλιχθεί ένα θρίλερ γεμάτο με οδυνηρά ψέματα και σοκαριστικές αποκαλύψεις, που θα ανατρέψουν όλα όσα οι πρωταγωνιστές γνώριζαν για τον γιο, αδερφό και εραστή.
Η ταινία προβλήθηκε στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ είχε προταθεί και για το Χρυσό Λέοντα στη Βενετία.

Tom à la ferme (2013)
Σκηνοθεσία: Xavier Dolan
Σενάριο: Xavier Dolan, Michel Marc Bouchard
Πρωταγωνιστούν: Xavier Dolan, Pierre-Yves Cardinal, Lise Roy, Evelyne Brochu, Manuel Tardos
Διάρκεια: 105'

Δείτε σκηνή από την ταινία


Βαθμολογία υπογράφοντος: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: