8 Νοε 2013

Σάλβο

Ο Σάλβο, ένας εκτελεστής της μαφίας στη Σικελία, εισβάλλει σε ένα σπίτι για να εκτελέσει έναν άνθρωπο που του έστησε παγίδα. Στο υπόγειο του σπιτιού εντοπίζει την αδερφή του θύματος, τη Ρίτα, η οποία είναι τυφλή και αποφασίζει με κάθε κόστος να την πάρει από εκεί και να την βάλει μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη την οποία θα χρησιμοποιούσε ως λημέρι.
Η κοπέλα αρχικά μετατρέπεται σε αγρίμι, καθώς νιώθει ότι έχει να κάνει με το δολοφόνο του αδερφού της, αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ότι η στάση του Σάλβο έχει αλλάξει. Ο ψυχρός αυτός εκτελεστής αποκτά πραγματικά συναισθήματα για το τυφλό αυτό κορίτσι και είναι αποφασισμένος να αντιταχθεί στην ίδια τη μαφία προκειμένου να την σώσει. Στο μεταξύ η στάση της Ρίτα, που σιγά σιγά αρχίζει να βλέπει κάποιο φως, θα μαλακώσει και θα συνταχθεί με το Σάλβο στον αγώνα του να απομακρυνθεί από τους κόλπους της μαφίας.

Η ταινία δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, όμως πιάνει ένα δύσκολο θέμα τόσο στην ανάπτυξη σε μυθοπλασία όσο και στην πραγματοποίηση στην αληθινή ζωή, την απεμπλοκή ενός ανθρώπου από τη μαφία. Αρκετά καλός ο Σαλέχ Μπάκρι στο ρόλο του ψυχρού αλλά καλόκαρδου Σάλβο, ενώ η νεαρή ηθοποιός που υποδύεται τη Ρίτα δεν πείθει από τη μέση και μετά ότι υποδύεται μια τυφλή.
Η ταινία απέσπασε το βραβείο της εβδομάδας των κριτικών στις Κάννες. Στη χώρα μας προβλήθηκε στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Salvo (2013)
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Antonio Piazza, Fabio Grassadonia
Πρωταγωνιστούν: Saleh Bakri, Sara Serraiocco, Luigi Lo Cascio, Giuditta Perriera, Mario Pupella, Redouane Behache, Jacopo Menicagli
Διάρκεια: 104'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: