2 Νοε 2014

Δεν θα ξαναγυρίσω

Η Άνυα, μια ήσυχη τρόφιμος ορφανοτροφείου, αποφοιτεί και ξεκινάει ακαδημαϊκή καριέρα, διατηρώντας παράλληλα και παράνομο δεσμό με τον καθηγητή της. Όταν ένας παλιός φίλος της από το ορφανοτροφείο θα αφήσει στο σπίτι της μια σακούλα με ναρκωτικά, η καριέρα της θα καταστραφεί και η αστυνομία θα βρεθεί στο κατόπι της.
Σε ένα ίδρυμα, όπου θα καταφύγει, θα γνωρίσει ένα 13χρονο κορίτσι, την Κριστίνα, η οποία συχνά γίνεται αντικείμενο χλευασμού από τους υπόλοιπους τροφίμους του ιδρύματος.
Η Άνυα και η Κριστίνα αποφασίζουν ξεχωριστά η μία από την άλλη να το σκάσουν, όμως οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν. Μη λαμβάνοντας τη βοήθεια που περίμενε από τον καθηγητή-εραστή της, η Άνυα θα ξεκινήσει με την Κριστίνα το μακρινό ταξίδι για το Καζαχστάν, όπου ζει η γιαγιά της μικρής.
Στο δρόμο οι σχέσεις των δύο κοριτσιών θα δοκιμαστούν και η Άνυα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσει το ταξίδι ή να επιστρέψει για να συνεχίσει τη ζωή της από εκεί που την άφησε.

Μέσα στο κατάλευκο τοπίο της Σιβηρίας διαδραματίζεται μια ταινία δρόμου με πρωταγωνιστές μια νεαρή και μια έφηβη κοπέλα, που έχουν κάτι κοινό, την ανάγκη να ξεφύγουν από αυτό που ζουν, για το οποίο δεν ευθύνονται. Μέσα από τις διαφορές τους, που σχετίζονται με την ηλικία και το πώς αντιμετωπίζει η καθεμία αυτόν τον αγώνα επιβίωσης, οι δυο κοπέλες θα αναπτύξουν μεταξύ τους μια ιδιότυπη σχέση αμοιβαίας φροντίδας, η οποία σχέση θα έχει έντονες διακυμάνσεις από τα όρια της απόλυτης φιλίας μέχρι και τα όρια της απέχθειας.
Η ταινία προβλήθηκε στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Я не вернусь (2014)
Σκηνοθεσία: Ilmar Raag
Σενάριο: Yaroslava Pulinovich, Oleg Gaze
Πρωταγωνιστούν: Polina Pushkaruk, Vika Lobachova, Andrey Astrakhantsev, Olga Belinskaya, Galina Mochalova, Sergey Yatsenyuk
Διάρκεια: 110'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 7/10

55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - "Ανοιχτοί Ορίζοντες"
01/11/2014: αίθουσα Τζων Κασσαβέτης 15:00
04/11/2014: αίθουσα Τζων Κασσαβέτης 20:00
09/11/2014: αίθουσα Τζων Κασσαβέτης 22:15

Δεν υπάρχουν σχόλια: