8 Δεκ 2013

Ραγισμένα όνειρα

Ο Ντιντιέ και η Ελίζ είναι ένα αντισυμβατικό ζευγάρι. Εκείνος είναι μουσικός σε κάντρι συγκρότημα κι εκείνη υπάλληλος σε μαγαζί με τατουάζ και μετέπειτα τραγουδίστρια στο συγκρότημα. Όταν η επτάχρονη κόρη τους, Μέιμπελ, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο και το θάνατο, η αγάπη τους μπαίνει σε μια σκληρή δοκιμασία. Αναπολώντας το παρελθόν τους, από την ημέρα που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν μέχρι την ημέρα που βρήκε η συμφορά την οικογένειά τους, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τραγωδία. Η διαφορετική οπτική, όμως, που βλέπει ο καθένας το τραγικό αυτό γεγονός και η ασυμφωνία στον τρόπο αντιμετώπισης, σύντομα θα τους φέρει μπροστά σε άσχημες καταστάσεις και θα σπάσει τον μέχρι τότε αρμονικό κύκλο της κοινής ζωής τους.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Γιόχαν Χέλντενμπεργκ, που διατηρεί και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ντιντιέ. Περιγράφει το σκίρτημα του έρωτα ενός ζευγαριού και τη σταδιακή δοκιμασία και πτώση του, όταν αποδεικνύεται ότι οι διαφορετικοί κόσμοι των δύο δεν μπορούν να βρουν μια κοινή γραμμή αντιμετώπισης μιας τραγωδίας. Η ταινία μας μεταφέρει διαρκώς από το παρόν στο παρελθόν και ξανά πίσω στο παρόν και διαιρείται σε δύο τμήματα, που χωρίζονται από το θάνατο της Μέιμπελ.
Με βραβεία σε Βερολίνο και υποψηφιότητες σε αρκετά σημαντικά φεστιβάλ, η ταινία διαγωνίζεται για τα βραβεία LUX του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Στη χώρα μας προβλήθηκε στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και πήρε διανομή στις αίθουσες στις 28 Νοεμβρίου 2013.

The broken circle breakdown (2012)
Σκηνοθεσία: Felix Van Groeningen
Σενάριο: Johan Heldenbergh, Mieke Dobbels, Carl Joos, Felix Van Groeningen, Charlotte Vandermeersch
Πρωταγωνιστούν: Johan Heldenbergh, Veerle Baetens, Nell Cattrysse, Geert Van Rampelberg, Nils De Caster, Robbie Cleiren, Bert Huysentruyt, Jan Bivjoet, Blanka Heirman
Διάρκεια: 111'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 8/10

Ο υπογράφων παρακολούθησε την ταινία στην αίθουσα "Παύλος Ζάννας" του κινηματογράφου "Ολύμπιον" στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: