12 Φεβ 2012

Ο θεός της σφαγής

Δύο 11χρονα αγόρια έρχονται σε αντιπαράθεση σε ένα πάρκο και το ένα χτυπάει το άλλο στο πρόσωπο με ένα κλαδί, σπάζοντάς του δύο δόντια.
Οι γονείς του αγοριού που επιτέθηκε, Άλαν και Νάνσυ Κάουαν, επισκέπτονται τους γονείς του παιδιού-θύματος, Μάικλ και Πενέλοπι Λόνγκστρητ, προκειμένου να λύσουν το θέμα με πολιτισμένο τρόπο για το καλό των παιδιών τους.
Στην αρχή όλα κυλούν ομαλά και ενώ φαινόταν ότι το όλο συμβάν θα έκλεινε με τρόπο πολιτισμένο από την πλευρά των γονέων, ορισμένα μικρά και μάλλον ασήμαντα γεγονότα έρχονται να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων. Αρχικά η επίσκεψη θα ήταν σύντομη και τα πράγματα θα είχαν πάρει την επιθυμητή τροπή, όμως σιγά σιγά άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια καταστάσεις που έφεραν τα δύο ζευγάρια σε κόντρα, καθώς και τα ίδια τα ζευγάρια σε ενδοοικογενειακή κόντρα. Από τη μια ένα ατυχές συμβάν που επιμήκυνε την επίσκεψη, από την άλλη οι προσβολές που έδιναν και έπαιρναν, άλλοτε με ειρωνικό τρόπο κι άλλοτε με κατά μέτωπον επιθέσεις, προσβολές με τις οποίες η μία πλευρά ήθελε να χτυπήσει την άλλη για γεγονότα που δεν γνώριζαν πιο πριν, αλλά αποκαλύπτονταν στην επίσκεψη γνωριμίας, έφεραν τελικά τις δύο πλευρές σε μια οριστική ρήξη.
Την ίδια ώρα, τα δύο αγόρια έπαιζαν μαζί στο πάρκο και τα είχαν βρει, χωρίς την παρέμβαση των γονέων τους...

Η καινούρια ταινία του Ρομάν Πολάνσκι αποτελεί μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομώνυμου θεατρικού έργου της Γιασμίνα Ρεζά, "Le Dieu du Carnage". Η ταινία εξελίσσεται σε έναν χώρο, το σπίτι των Λόνγκστρητ, και έχει πολλές διακυμάνσεις μεταξύ της πολιτισμένης ατμόσφαιρας και της άξεστης συμπεριφοράς, που δεν αφήνουν το θεατή να προβλέψει τις επόμενες αντιδράσεις, όπως και ποια θα ήταν η επόμενη κόντρα που επρόκειτο να ξεσπάσει και για ποιον λόγο. Παρακολουθείται με αρκετό ενδιαφέρον.
Στη χώρα μας έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Φεβρουαρίου 2012.

Carnage (2011)
Σκηνοθεσία: Roman Polanski
Σενάριο: Roman Polanski, Yasmina Reza
Πρωταγωνιστούν: Joddie Foster, Kate Winslet, John C.Reilly, Christoph Waltz, Elvis Polanski, Eliot Berger
Διάρκεια: 80'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία στο imdb κατά τη στιγμή της ανάρτησης: 7,5/10

Ο υπογράφων παρακολούθησε την ταινία στον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη στις 10 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: