14 Αυγ 2021

Η νονά της νύχτας


Η Πασιάνς, χήρα με δυο κόρες και μια μητέρα στο γηροκομείο, εργάζεται ως διερμηνέας αραβικών για την αστυνομία, ενώ παράλληλα διατηρεί δεσμό με το νέο αρχηγό της αστυνομίας, Φιλίπ. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δυσκολεύεται να τα βρει με την Κινέζα διαχειρίστρια της πολυκατοικίας της.

Όταν σε μια παρακολούθηση τηλεφωνημάτων σχετικά με μια μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών από το Μαρόκο, διαπιστώνει ότι μεταφορέας είναι ο γιος της γυναίκας που προσέχει τη μητέρα της, προσπαθεί να βρει μια λύση για να τη γλιτώσει, όσο γίνεται πιο ανώδυνα, ο νεαρός τόσο από τη δικαιοσύνη όσο και από την τοπική μαφία που περιμένει τα ναρκωτικά.

Έτσι θα βρεθεί η ίδια στην άλλη πλευρά του νόμου, διατηρώντας κρυφή την ταυτότητά της από όλους, ενώ ταυτόχρονα μέσω κάποιων λιγότερο ευφυών διακινητών, θα προσπαθήσει να βγάλει η ίδια κάποιο όφελος από όλη αυτήν την ιστορία. Παράλληλα χρησιμοποιεί τις άκρες της μέσα στην αστυνομία, ώστε να βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά. Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα...

Στην ταινία βλέπουμε την Ιζαμπέλ Ιπέρ σε έναν κωμικό ρόλο, που δε μας έχει συνηθίσει, αλλά παρ' όλα αυτά ανταποκρίνεται υπέροχα. Η ταινία εστιάζει στην πρωταγωνίστρια και στις σχέσεις της με τον περίγυρό της, που είτε λιγότερο είτε περισσότερο επηρεάζει τις αποφάσεις και τις δράσεις της. Προφανώς, η ταινία δεν έρχεται να μας πει κάτι ιδιαίτερο ούτε να μας δώσει κάποιο παράδειγμα προς μίμηση, όμως παρακολουθείται ευχάριστα από την πρώτη ως την τελευταία σκηνή και θεωρείται ιδανική για μια χαλαρή βραδιά σε θερινό κινηματογράφο. 

Η ταινία βασίζεται πάνω σε βιβλίο της Ανελόρ Καΐρ και πήρε διανομή στη χώρα μας στις 29 Ιουλίου 2021.


La Daronne (2020)
Σκηνοθεσία: Jean-Paul Salomé
Σενάριο: Jean-Paul Salomé, Antoine Salomé, πάνω σε βιβλίο της Hannelore Cayre
Πρωταγωνιστούν: Isabelle Huppert, Hippolyte Girardot, Farida Ouchani, Liliane Rovère, Iris Bry, Rebecca Marder, Rachid Guellaz, Mourad Boudaoud
Διάρκεια: 104'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 7/10

Ο υπογράφων παρακολούθησε την ταινία στο θερινό κινηματογράφο Φλοίσβος στην Αλεξανδρούπολη στις 8 Αυγούστου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: