5 Απρ 2018

Κρυμμένα μυστικά

Ο Νταβίντ είναι ένας φιλήσυχος ολοκληρωμένος πατέρας, που ζει μια ευτυχισμένη ζωή με την οικογένειά του. Καθηγητής σε σχολείο ο ίδιος έχει μια πολύ καλή και στενή παρέα και περνάν συχνά όλοι μαζί τις διακοπές τους.
Όταν επιστρέφει από τις διακοπές του στα Βόσγια Όρη, τον καλεί η αστυνομία για να τον ανακρίνει για έναν φόνο που διαπράχτηκε στην περιοχή. Μια γυναίκα είχε βρεθεί δολοφονημένη κάτω από μια γέφυρα, ενώ μάρτυρας φέρεται να είχε δει τον Νταβίντ να συνομιλεί μαζί της το ίδιο βράδυ.
Αν και φαινομενικά ο Νταβίντ δεν έχει σχέση με το φονικό, μια αποκάλυψη για το παρελθόν του σχετικά με κάποια ταξίδια στην Πολωνία θα κάνει το σύνολο σχεδόν της παρέας, ακόμη και την ίδια τη σύζυγό του, να τον υποψιάζονται.
Μέσα από τις υποψίες που έχουν πέσει πάνω του, ο Νταβίντ καλείται μαζί με τα λίγα πλέον άτομα που τον εμπιστεύονται να αποδείξει την αθωότητά του και να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη όλων. Αν φυσικά αυτή δεν έχει χαθεί οριστικά...

Η ταινία δεν επικεντρώνεται τόσο στο μυστήριο του φόνου, αν και είναι αυτό που κινεί ουσιαστικά τα νήματα, αλλά στο δράμα του ανθρώπου που βρίσκεται στη μέση όλων αυτών. Χωρίς να φαίνεται να ευθύνεται για όσα κατηγορείται, μια αποκάλυψη που δεν θα είχε γίνει χωρίς αυτές τις κατηγορίες θα σταθεί προπομπός για όλα όσα θα επακολουθήσουν. Ο πρωταγωνιστής θα γνωρίσει την πτώση, την αμφισβήτηση και όλα όσα αυτές συνεπάγονται. Θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας προτού να είναι πια αργά. Όμως το κακό έχει ήδη γίνει, το στίγμα παραμένει και η όποια δικαίωση στην ψυχή του πρωταγωνιστή δεν θα είναι ολοκληρωμένη.
Η ταινία δεν έχει πάρει διανομή στη χώρα μας, παρά μόνο προβλήθηκε στο καθιερωμένο ετήσιο αφιέρωμα "19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος".

Une part d'ombre (2017)
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Samuel Tilman
Πρωταγωνιστούν: Fabrizio Rongione, Natacha Régnier, Baptiste Lalieu, Myriem Akheddiou, Yoann Blanc, Christophe Paou
Διάρκεια: 90'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 7/10

Ο υπογράφων παρακολούθησε την ταινία στην αίθουσα Παύλος Ζάννας στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του προαναφερθέντος αφιερώματος στις 2 Απριλίου 2018 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: