10 Οκτ 2014

Ιστορίες για αγρίους

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας κριτικός μουσικής και ένα φωτομοντέλο; μια σερβιτόρα και ένας κοινός πελάτης; ένας εύπορος οδηγός, ένας τεχνικός κατεδαφίσεων, ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο και μια απατημένη νύφη; Με μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται να έχουν τίποτα κοινό. Και ούτε έχουν πραγματικά. Εξάλλου δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ.
Κι όμως, παρόλες αυτές τις διαφορές υπάρχει ένα στοιχείο που τους ενώνει. Μια απόφαση ή μια σειρά αποφάσεων στο κοντινό ή μακρινό παρελθόν, ακόμη και στο παρόν, και μια σειρά από λάθος χειρισμούς μπορούν να επιφέρουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ ακραίες καταστάσεις.
Μια πτήση στο πουθενά, ένα μη εξοφλημένο γραμμάτιο ζωής, μια άκομψη αντίδραση, ένα λάθος πρόστιμο, ένα θανατηφόρο ατύχημα και μια απιστία, συγκροτούν μια εξάδα ιστοριών που συνδέονται με έναν τρόπο παρανοϊκό.

Η μαύρη αυτή κωμωδία του Νταμιάν Σιφρόν δεν είναι μία ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, αλλά έξι μικρές ιστορίες που έχουν ένα κοινό στοιχείο, την εκδίκηση. Η εκδίκηση όμως παρουσιάζεται στο θεατή, όχι με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά μέσα από καταστάσεις κωμικές, που οδηγούν τους πρωταγωνιστές σε πολύ ακραίες καταστάσεις. Μέσα από ορισμένες από τις ιστορίες, ο σκηνοθέτης δε διστάζει να καταγγείλει συμπεριφορές υπαρκτές στην κοινωνία, μέχρι και κρατικούς μηχανισμούς.
Με ένα αξιόλογο καστ από ορισμένους πολύ γνωστούς Αργεντίνους ηθοποιούς, όπως οι πολυβραβευμένοι Ρικάρντο Νταρίν και Νταρίο Γκραντινέττι, με τη μουσική του αξεπέραστου Γουστάβο Σανταολάγια, και με παραγωγή του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η επιτυχία της ταινίας είναι βέβαιη. Ήδη απέσπασε το βραβείο κοινού στο Σαν Σεμπαστιάν και αποτελεί την πρόταση της Αργεντινής για τα Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας.
Στη χώρα μας προβάλλεται από τις 2 Οκτωβρίου 2014.

Relatos salvajes (2014)
Σκηνοθεσία - Σενάριο : Damián Szifrón
Πρωταγωνιστούν: Ricardo Darín, Darío Grandinetti, Erica Rivas, Rota Cortese, Oscar Martínez, Leonardo Sbaraglia, Julieta Zylberberg, María Marull, Nancy Dupláa, Walter Donado, Germán de Silva, Osmar Núñez, Diego Gentile
Διάρκεια: 122'

Δείτε το τρέηλερ της ταινίας


Βαθμολογία υπογράφοντος: 9/10

Ο υπογράφων παρακολούθησε την ταινία στον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη στις 7 Οκτωβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: